top of page

 +31 (0)252 285 005

Home  

Hoogwerker cursus

Met onze hoogwerker cursus “veilig werken op een hoogwerker,” geeft u personeel de juiste kennis om met een hoogwerker te kunnen werken. De training duurt een werkdag en bestaat uit een theorie en praktijkgedeelte.
Deze cursus is geschikt voor een groepsgrootte van 4 - 8 personen. Voor 1 - 3 personen kunnen wij u vrijblijvend op een wachtlijst zetten.

 Inclusief gebruik Safety Lift hoogwerkers

 Combinatie van theorie- en praktijkles

 Certificaat en pasje na slagen van de eindtoets

Hoogwerker cursus

Met onze hoogwerker cursus “veilig werken op een hoogwerker,” geeft u personeel de juiste kennis om met een hoogwerker te kunnen werken.


De ARBO wetgeving verplicht de werkgever om personeel voldoende te instrueren over de machines waarmee wordt gewerkt. Dit geldt ook als er hoogwerkers worden gebruikt. Door het laten volgen van een hoogwerker cursus kunt u aantonen dat werknemers goed worden opgeleid om veilig met hoogwerkers te kunnen werken.


Hoogwerker cursus Safety Lift: Veilig werken op een hoogwerker

De hoogwerker cursus “Veilig werken op een hoogwerker” bestaat uit theorie- en praktijkles met een toetsing aan het einde van de dag. De deelnemers die slagen ontvangen een certificaat en pasje waarmee ze kunnen aantonen dat ze geschoold zijn om met hoogwerkers te mogen werken. Deze documenten zijn 5 jaar geldig. Na deze periode dient opnieuw een hoogwerker cursus of herhalingscursus te worden gevolgd.


Cursus inhoud

In het theoriegedeelte gaan wij onder andere in op de Nederlandse wetgeving, bediening en veiligheid met betrekking tot de machines, uitleg van de soorten hoogwerkers en hun specifieke eigenschappen, keuze voor een hoogwerker, en inspectie van de machine. Daarna volgt een praktijktraining met de hoogwerker. De cursus wordt afgesloten met een toetsing, bij een voldoende hiervoor ontvangt de deelnemer een certificaat en pasje.


Locatie

Wij geven de hoogwerker cursus “veilig werken op een hoogwerker” op onze locatie in Nieuw-Vennep:

Luzernestraat 52

2153 GN Nieuw-Vennep


Wij hebben een ruime trainingsruimte voor het theorie gedeelte en op ons buitenterrein zetten wij een gedeelte af om veilig het praktijk gedeelte uit te kunnen voeren.


Hoogwerkers

Safety Lift B.V. is importeur van de hoogwerker merken Airo, Hinowa, XCMG en Socage. Afhankelijk van welke soorten hoogwerkers uw personeel het meeste gebruikt geven wij de praktijkles met maximaal twee verschillende soorten hoogwerkers. Wij gebruiken voor de cursus de hoogwerkers van Safety Rent B.V., het verhuurbedrijf van onze merken.


Praktisch

De hoogwerker cursus is geschikt voor 4 - 8 personen per cursus en neemt één werkdag in beslag. De lesstijden zijn 08.30 - 16.00 uur en de cursus is inclusief lunch. Bij een grotere groep kunnen wij de deelnemers splitsen en de training op meerdere dagen geven. Bij minder dan 8 personen kunnen wij de groep combineren met een andere groep.

Bent u alleen voor deze cursus, of is het aantal onder de 4 personen? Neem contact met ons op. Wij kunnen u vrijblijvend op een wachtlijst voor combinatie met een andere groep zetten.


De minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar en de deelnemers dienen een goede beheersing van de Nederlandse taal te hebben in woord en geschrift. Deelnemers dienen eigen veiligheidsschoenen te dragen om aan het praktijk gedeelte te kunnen deelnemen.


Elk land heeft zijn eigen wetgeving. Onze hoogwerker cursus “Veilig werken met een hoogwerker” is gericht op de Nederlandse wetgeving.

Werkt uw personeel ook in het buitenland met hoogwerkers? Wij werken samen met een erkende IPAF instructeur en kunnen optioneel ook een IPAF hoogwerkercursus geven. IPAF is een wereldwijd instituut voor het promoten van veilig en effectief werken met hoogwerkers.

Specificaties

Locatie:
Duur:
Groepsgrootte:
Ingangseisen:

Luzernestraat 52, 2153 GN Nieuw-Vennep

1 dag; 08.30 - 16.00 uur

4 - 8 deelnemers

Minimale leeftijd 18 jaar

Geldigheidsduur:
Certificaat en pasje:

5 jaar

Inclusief na slagen eindtoets

Aanvullende informatie:

Voor 1 - 3 personen kunnen wij u vrijblijvend op een wachtlijst zetten

Ik weet genoeg! Vertel mij meer.

bottom of page