top of page

 +31 (0)252 285 005

Home  

Dumpers

Dumpers

Een minidumper of dumper is een machine die is ontworpen voor het verplaatsen van stortgoed zoals bijvoorbeeld zand of tuinaarde.  Je kan het beschouwen als een gemotoriseerde kruiwagen die veel meer gewicht kan dragen. Hinowa bouwt al meer dan 30 jaar rups dumpers die veel worden gebruikt door hoveniers en grondverzetbedrijven voor het verplaatsen van grond en materialen.
Bent u benieuwd wat een Hinowa minidumper van Safety Lift voor u kan betekenen? Bekijk ons ruime aanbod en neem gerust contact met ons op als u vragen over onze rupsmachines heeft adviseren wij u graag.

Hinowa HS701 Minidumper Benzine

758 mm
Optioneel verbreedbaar onderstel

Onderstel:

540 kg

Gewicht:

Capaciteit:

700 kg

Merk: 

Hinowa

Hinowa HS701E Minidumper Elektrisch Lithium

Afhankelijk van uitvoering

Onderstel:

590 kg

Gewicht:

Capaciteit:

700 kg

Merk: 

Hinowa

Hinowa HS1102 Minidumper Diesel

758 - 1058 mm (verstelbaar)

Onderstel:

720 kg

Gewicht:

Capaciteit:

700 kg

Merk: 

Hinowa

Hinowa HS1103 Minidumper Diesel

990 mm

Onderstel:

970 kg

Gewicht:

Capaciteit:

1000 kg

Merk: 

Hinowa

Hinowa HS1203 Minidumper Diesel

990 mm

Onderstel:

940 kg

Gewicht:

Capaciteit:

1200 kg

Merk: 

Hinowa

Hinowa HS1203E Minidumper Elektrisch Lithium

990 mm

Onderstel:

1.050 kg

Gewicht:

Capaciteit:

1.200 kg

Merk: 

Hinowa

Hinowa TX3005 Dumper Diesel

1.550 mm

Onderstel:

2750 kg

Gewicht:

Capaciteit:

2875 kg

Merk: 

Hinowa

Fotoboek Dumpers

Hinowa minidumpers

Hinowa is in 1989 begonnen met de productie van rupsmachines. De multifunctionaliteit, duurzaamheid en compactheid zijn van oudsher enkele van de sleutels tot het succes van de Hinowa minidumpers. Er is fors geïnvesteerd in de technologische innovatie van de rupsdumpers om steeds meer geavanceerde modellen met de beste prestaties te leveren, met inachtneming van de milieu- en veiligheidseisen.

Werkzaamheden minidumper
Een Hinowa minidumper is de ideale machine voor bouwwerkzaamheden, renovatiewerkzaamheden, aanleg van tuinen, werkzaamheden op ruwe, modderige en zanderige terreinen, op hellingen en daar waar normale banden het niet aan kunnen, omdat deze wegzinken of grip verliezen.

 

Hinowa minidumpers
De Hinowa minidumpers zijn behendig en robuust en hebben een laadcapaciteit die varieert van 400 kg tot 2.900 kg. Hinowa heeft kleine compacte rupsdumpers, een duurzame elektrische minidumper met een Lithium accu pakket en sterke rupsmachines met een diesel verbrandingsmotor. De dumpers hebben compacte afmetingen en de verhouding gewicht/optimaal laadvermogen zijn veelzijdig, hetgeen ook het transport van de machine vereenvoudigd.

De Hinowa minidumpers zijn allemaal uitgerust met een hydraulische transmissie. Deze geavanceerde technologie biedt een soepele bediening. De bestuurder kan de meest geschikte snelheid instellen, afhankelijk van het terrein; bij vlakke oppervlakken kan de hoge snelheid worden gebruikt en bij oneffen ondergrond de lage snelheid. Dit zorgt ervoor dat er efficiënter en productiever kan worden gewerkt, er minder onderhoud nodig is, en het brandstofverbruik lager is.

De rubberen rupsbanden worden aangespannen door een cilindervormig smeersysteem. Deze functie maakt het mogelijk om een zekere mate van flexibiliteit van de rupsbanden te behouden, zelfs wanneer er mogelijke materialen in het onderstel doordringen. Daarnaast gaat, dankzij de korte wielbasis, het rijden soepeler en beschikt de bestuurder over meer comfort.

De minidumpers hebben een inklapbare treeplank. Als deze is uitgetrokken kan de bestuurder veilig op de machine staan en eenvoudig op- en afstappen. Als de treeplank is ingeklapt, is de totale lengte van de machine kort en bespaart ruimte tijdens transport en opslag. Veel modellen hebben een te verstellen onderstel. Hiermee kan de machine bij smalle stand gemakkelijk door een standaard deur rijden en als het onderstel breed wordt gebruikt, biedt de machine in alle omstandigheden een grotere stabiliteit.

De rupsdumpers hebben een comfortabel en eenvoudig te gebruiken bedieningspaneel. Alle hendels bevinden zich binnen handbereik en de handgrepen bieden de bestuurder extra grip tijdens het rijden. Het bedieningspaneel met startsleutel heeft een claxonknop, urenteller en signaalinrichtingen voor de verschillende onderdelen.

De geoptimaliseerde motorkap biedt een eenvoudige toegang tot de onderhoudspunten. De nieuwe behuizing is zodanig ontworpen dat door een gemakkelijkere toegang tot de motor inspectie en gewoon onderhoud een stuk eenvoudiger maakt. 

 

 

Hinowa heeft rupsdumpers met keuze uit verschillende verbrandingsmotoren

 

Benzine minidumper
Wij hebben twee modellen die voorzien zijn van een benzinemotor. De minidumper type HS400 is ons kleinste model en heeft een draagvermogen tot 400 kg. Het voordeel van deze rupsmachine is dat deze klein en licht is en via een lift naar boven kan worden gebracht voor bijvoorbeeld aanleg van dakterrassen. De minidumper type HS 701 is iets groter en heeft een draagvermogen tot 700 kg, maar blijft nog steeds compact.

Diesel minidumper
Wij hebben meerdere modellen minidumpers met een diselmotor, namelijk de minidumper type HS1102 met een tweecilinder diesel motor en een draagvermogen van 700 kg, de minidumeper HS1103 die als extra een dumperbak heeft die kan draaien zodat er zijwaarts kan worden gelost. 
Voor extra draagvermogen tot maximaal 1.200 kg hebben wij de minidumper HS1203 met een driecilinder diesel motor en ons grootste model rupsdumper TX3005 heeft een draagvermogen van zelfs 2.875 kg.
 

Elektrische minidumper (Lithium)
Ons nieuwste model minidumper HS701E is elektrisch en heeft een Lithium batterij pakket. Voordelen van elektrisch zijn onder andere dat er geen uitlaatgassen zijn, en mogelijkheden om te werken in gebieden met een beperkte geluidsemissie.

bottom of page